MENÜ

Berendezés

Dátum: 2010.08.28   Írta: Ramen


Két nappal ezelött elérkezett a várva várt nap. Mivel szerda délben megérkeztek a Tropicás növények, minden adott volt, hogy berendezzem az akváriumot. A berendezés elégé elhúzódot köszönhetően annak, hogy minden technika és a kellék új volt.

 

Egyszóval túl vagyok egy elég fárasztó napon. Mégsem úgy éreztem magam a nap végén, hogy végre ez a gond is letudva, hanem mint amikor egy kisgyerek bemegy a játékboltba. Vigyor

 

Az akvakertész fórumon lévő pozitív tapasztalatok vettek rá, hogy a Tropica cégtól rendeljem a növényeket.

Nem is bántam meg! Hatalmas adagokban érkeztek, a gyönyörű növények. Csigákról nem tudok nyilatkozni, hogy érkeztek-e a növényekkel (remélem nem). Ennek elkerülésére, átöblítettem és átvizsgáltam őket.

 

A végleges növénylista: Eleocharis parvula, Pogostemon helferi, Anubias barteri var. nana, Bolbitis heudelotii, Microsorum pteropus Narrow, Taxiphyllum barbieri (Vesicularia)

 

Bekerült a Tropica növény táptalaj és az ADA Aqua Soil Amazónai általános táptalaj

 

Talajjal feltöltve

 

A víz feltöltés utáni első kép. Sajnálatomra a Red Moor fa még nem ázot eleget, így mikor feltöltöttem úszott a víz felszínén. Nehezékkén üveg kelyheket használtam, amik majd ki fognak kerülni néhány hét múlva.

 

Berendezve

 

A talaj erőteljesen emelkedik az akvárium hátulja felé. Elől 4, míg hátul 10 cm.

A buborékok pedig a feltöltés következményei, másnapra már teljesen eltűntek.

 

Oldalról

 

A következő képen a növények a főszereplők. A kép bal felső részén található Microsorum pteropus Narrow, alatta a 2 ág között Pogostemon helferi. A kép közepén jobb oldalt az Anubias barteri var. nana, míg alul végig az Eleocharis parvula helyezkedik el.

 

 

A CO2 rendszerrel kicsit meggyűlt a bajom, de hamar sikerült orvosolni a problémát! Az aki utolsó ékszerei az üveg difúzor és a Drop Checker voltak.

 

Drop Checker

 

Végezetül 1 videó:

 

Ramen 54 literes akváriuma from Ramen on Vimeo.

 

Hozzászólások

 

Hírek

  • 2500 látogató
    2011-01-02 18:28:31

    Az oldal látogatottsága elérte a 2500 főt Szilveszter éjszaka!

  • Oldal indulása
    2010-04-12 11:31:07

    Weblap arculatának kialakítása

Asztali nézet