MENÜ

Pimp my tank - Akváriumunk tuningolása

Dátum: 2010.05.25     Írta: Ramen

 

 

Az élet minden területén, ha valakinek van valami a birtokában, igyekszik azt minél szebbé varázsolni. Karbantartani annak érdekében, hogy sokáig élvezhesse.  Nincs ez másképp itt sem. Az autókhoz hasonlóan, akváriumunkat is lehet tuningolni. Megkülönböztetünk optikai és technikai tuningot.

 

Optikai tunig alatt itt értek minden olyan változtatást, ami az akváriumunk látványát fokozza.

 

Opti-White akváriumok:

Az Opti-White akváriumok, olyan új technológiával készülnek, amelyek javítják az üveg átlátszóságát. A nagy tisztaságú fehér üveg torzításmentes képet és tökéletes színvisszaadást eredményez.

 

Opti White

A hagyományos üvegekből készült akváriumokhoz képest óriási látvány-javulást produkál. Minimális mennyiségű átlátszó ragasztóanyag használatával készülnek. Az üveg élei éppen ezért világoskékek a szokásos zöld szín helyett!

 

Üveg ki és befolyó csövek:

Az akváriumnak az egyszerű formavilága, valamint ívelt vonalainak köszönhetően egy rendkívül elegáns tartozéka. De nem csak a megjelenés fontos, külleme mellett remekül szabályozza az áramlást.

 

Befolyó csövek:

aaaaaaaaaaaaaaaaDo!Aqua Poppy Glass PP-1 13D aaaaDo!Aqua Violet Glass VP-3 17D

 

Elszívó csövek:

aaaaaaaaaaaaaaaaDo!Aqua Poppy Glass PV-2 13D  aaaaViolet Glass VV-1 13D

 

Buborék számláló:

A buborékszámlálók sem kivételek. Ezek között is találhatók kevésbé tetszetős műanyag kivitelek, de művészien megformált darabok is. Az utóbbira nézzünk is kettő példát.

 

Music Counter

Visszafolyásgátló szelep:

Igazán izgalmas formájúra sikeredett...Vigyor

Cabochon Ruby

 

Diffúzor:

Ha olyan, megoldás mellett döntünk, ahol a CO2 beloldása az akváriumon belül történik. Akkor sincs aggodalomra okunk, hisz diffúzorokból is gyártanak szebbnél szebb darabokat.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaDiffúzoraaaaaaaDiffúzor 1

 

 

Műszaki tuning pedig, az előzőekkel ellentétben, nem a látvány fokozására szolgál, bár bizonyos mértékben közrejátszik. Hanem, azon technikai újításokra, amelyek a medencénk működésében játszanak szerepet.

 

Talajegyengető:

Ezt a szerszámot használjuk Mi, „hobbi” akvakertészek a legritkábban. Hiszen nem rendezünk be minden héten, hónapban új akváriumot. Erre legtöbbször csak a növényeink elöregedése vagy az aktuális látvány megunása ad okot.

 

ADA talajegyengető

 

Csipesz:

A csipeszeknek is számtalan féle kialakítása van. Egyedül a vásárlótól függ, hogy hosszabbat, avagy rövidebbet szeretne, egyeneset vagy hajlított végűt.

 

ADA csipesz

Greenworks csipesz

 

Olló:

Egyes növények érzékenyebbek a nyírásra. Ilyenkor növényeink stresszesé válnak, aminek kiheverése eltarthat több napig is. Ezt a stresszes állapotot mérsékelhetjük megfelelő minőségű ollókkal. Ezek az ollók úgy vannak kialakítva, hogy megkönnyítsék munkánkat. Vannak hosszabb típusok, amik mélyebb akváriumok esetén jelentenek előnyt és vannak ívesek is, amelyek például az előtéri növények egyenletesebb nyírását teszik lehetővé.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaDo!Aqua ollóaaaaHullámos olló

 

CO2 reaktor:

A reaktoroknak két nagy előnye van a diffúzorokhoz képest. A széndioxidot szinte 100% -ban beoldja a vízbe, ennek következtében nem lesz tele a víz buborékokkal. Teszi ezt úgy, hogy közben a látványt sem zavarja, hisz a szekrényen belül megbújik.

 

Aqua Medic 1000

 

Táp adagoló:

Véleményem szerint az ár érték aránya elég rossz. De ahhoz kétség nem fér, hogy nagyon esztétikus. Lehet hozzá kapni tartót is, amivel praktikusan az üveg szélére lehet rögzíteni.

 

ADA adagoló

 

Szűrőanyagok:

A szűrőanyagokról később szándékozom írni. Hisz megér még egy misét! Kacsintás

 

Hozzászólások

 

Hírek

 • 2500 látogató
  2011-01-02 18:28:31

  Az oldal látogatottsága elérte a 2500 főt Szilveszter éjszaka!

 • Oldal indulása
  2010-04-12 11:31:07

  Weblap arculatának kialakítása

Asztali nézet