MENÜ

ADA birodalom alapítója

Dátum: 2010.04.18    Írta: Ramen

 

A következő sorokban arról a személyről szeretnék pár szót szólni, akiről nyugodtan állíthatjuk, hogy az édesvízi akvarisztika legmeghatározóbb és legelismertebb alakja. Rendkívkül színes egyéniség. Az akvarisztika, valamint a könyv- és újság írás mellett előszeretettel készít természet képeket is.

Személy szerint az 1954. július 18.-án született Takashi Amano-ról.


Takashi Amano

 

Amano alapította az Aqua Design Amano (ADA) elnevezésű céget. Ez a cég gyártja a legjobb minőségű eszközöket és berendezéseket az akvarisztikában, ami minden bizonnyal az alapító szakértelmének és maximalitásának köszönhető.

ADA

 

Létrehozott egy olyan új stílust, amiben a növények és a természethű elrendezés a meghatározó. Ebben a szellemben berendezett akváriumokat Nature Aquarium-nak nevezzük. A Nature Aquarium -ban egy olyan ökológiai rendszert hozzunk létre, ahol a növények elnyelik a halak légzése álltal vízbekerülő széndioxidot (CO2) és kellő mennyiségű fény mellett fotoszintetizálnak. Így megtermelve az oxigént a halak és mikroorganizmusok számára. Ebben az ökológiai rendszerben óriási szerepet játszanak a gerinctelenek.

Amano -nak köszönhetjük, hogy a Caridina  japonica ( Amano garnélának is szokás nevezni) ilyen széles körben elterjedt. Ezek az Amano garnélák nagy mennyiségben esznek algát, ezzel takarítva az akváriumot.

 

Amano garnéla

 

A növények közül: Glossostigma elatinoides és Riccia fluitans népszerűsége is neki köszönhető elsősorban.

Amano közreműködésével 2000. óta minden évben megrendeznek egy nemzetközi akvakertész versenyt, ADA International Aquatic Plants Layout Contest (IAPLC).

 

Óriás Akvárium

 

Ő a szerzője a Nature Aquarium World (TFH kiadványok) három könyvből álló sorozatának.


Hozzászólások

 

Hírek

  • 2500 látogató
    2011-01-02 18:28:31

    Az oldal látogatottsága elérte a 2500 főt Szilveszter éjszaka!

  • Oldal indulása
    2010-04-12 11:31:07

    Weblap arculatának kialakítása

Asztali nézet